Πρόσκληση 28ης Οκτωβρίου-Γονείς και Παιδιά

28h

Αγαπητοί μας Γονείς και Κηδεμόνες και Αγαπητά μας Παιδιά,

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 η Ενορία μας θα εορτάσει μετά πάσης λαμπρότητος την διπλή εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Εθνίκή Επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Για τούτο η συμμετοχή  ΌΛΩΝ είναι επιβελημένη, ως ελάχιστο χρέος τιμής , ευγνωμοσύνης , ευχαριστίας και αναγνώρισης της Σκέπης της Παναγίας μας και της θυσίας και προσφοράς των πεσόντων και ηρωικώς αγωνισαμένων υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Το πρόγραμμα των εορτασμών έχει ως εξής:

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 7.00-10.15 π.μ.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Δοξολογίας 10.15-10.35 π.μ.:

 α) θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα στους πιστούς στο προαύλειο του ναού, (γι΄αυτό παρακαλούνται όσες και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν γλύκισμα να συννενοηθούν με την πρεσβυτέρα Αθανασία ή τις Κυρίες του Φιλοπτώχου , κ.Ελένη Καρακάση, κ. Βασιλική Σκαρτσάνη, κ. Κων/να Λεχουρίτη και κ. Βασιλική Σταματοπούλου) .

β) Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ¨ΗΡΩΟΝ¨όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνος δέησις «υπέρ των της πίστεως και της πατρίδος ημών ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων» και αμέσως θα γίνει κατάθεσις Στεφάνου από το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον, θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Κατηχητικού μας Σχολείου 10.40-11.10 π.μ.

γ) Ακολούθως θα μεταβούμε στην Αίθουσα του Ι. Ναού όπου θα εκφωνήσει επίκαιρη ομιλία ο κ. Νικόλαος Νικολετόπουλος, Εκπαιδευτικός- Καθηγητής Βιολογίας στο Γυμνάσιο Δεμενίκων. Η όλη εκδήλωσις θα πλαισιωθεί με ποιήματα από τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου 11.15- 11.45 π.μ.

Σημειώσεις: α) Τα αγόρια παρακαλούνται να προσέλθουν στο Ιερό του Ναού έως 8.15 π.μ ενδεδυμένα με μπλέ ή μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο β) Ομοίως τα κορίτσια παρακαλούνται να προσέλθουν στο Ναό έως 8.15 π.μ ενδεδυμένα με μπλέ ή μαύρη φούστα και λευκό πουκάμισο.

Η συμμετοχή όλων Παιδιών, Γονέων και Κηδεμόνων είναι επιβεβλημένη ως ελάχιστο χρέος τιμής , σεβασμού , πίστεως και αγάπης προς την Πίστη και την Πατρίδα μας , προς τους Προγόνους μας και την Ελλάδα μας .

Προσοχή! Να μη λησμονήσουμε να σημαιοστολίσουμε τις οικίες μας και τα καταστήματά μας.

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *