ΑΓ. ΣΚΕΠΗΣ – 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια αλλά και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε η Ενορία μας την 28Η Οκτωβρίου. Αρχικά τελέσθηκε πανηγυρική Θ. Λειτουργία και Δοξολογία. Ομίλησε ο εφημέριος της Ενορίας μας , π. Χαράλαμπος  Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε τόσο στην εορτή της Αγ. Σκέπης όσο και στον εθνικό ρόλο που διαδραμάτησε ο ιερός κλήρος στο έπος του 40΄. Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου κατά την Δοξολογία ο σολέας του ναού μας γέμισε από τα παιδιά του Κατηχητικού και τους ιερόπαιδες και ιδιαίτερα κατά την στιγμή που υψώθηκαν οι σημαίες ( Ελληνική και Βυζαντινή) στο «Τη Υπερμάχω…».

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προσεφέρθη εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς- υπό τους ήχους πατριωτικών εμβατηρίων του έπους του 40 ενώ προκάλεσε πολύ ευχάριστα συναισθήματα σε όλους τους παρευρισκομένους η ανάγνωση ιστορικών ντοκουμέντων της εποχής-  με γλυκίσματα που προσέφεραν οι ενορίτες μας.

 Ακολούθως στο «Ηρώων» της Οβρυάς εψάλει επιμνημόσυνος δέησις, έγινε κατάθεση στεφάνων από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας, από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτας « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» που εκπροσωπήθηκε από την κ. Αμαλία Λύτρα και από το Σύλλογο «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ» που εκπροσωπήθηκε από τον Ιατρό κ. Ιωάννη Δετοράκη.  Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Κατηχητικού μας Σχολείου υπό τη Διεύθυνση της δίδας Φωτεινής Φαρμάκη- Εκπαιδευτικού ενθουσίασαν τους παρισταμένους με τους ωραίους ελληνικούς χορούς που χόρεψαν.

Ο εορτασμός  της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκε με ποιήματα και αναγνώσματα για το 40΄από τα παιδιά του Κατηχητικού μας και με την ομιλία στην αίθουσα της ενορίας μας για την εθνική μας επέτειο από τον Βιολόγο-Εκπαιδευτικό, Καθηγητή στο Γυμνάσιο Δεμενίκων και μέλος της ενορίας μας κ. Νικόλαο  Νικολετόπουλος, υιό του μακαριστού ιερέως Παναγιώτου Νικολετοπούλου.   

Αξιομνημόνευτη και αξιέπαινη είναι η συμμετοχή των πιστών στις ως άνω εκδηλώσεις αλλά και οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι Κατηχήτριες του Ναού και οι  υπόλοιποι συνεργάτες του Ναού.

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *