Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2017

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή εορτάτηκε και φέτος η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου  στην ενορία μας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Δοξολογίας, προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα στο προαύλειο χώρο του ναού μας, το οποίο ετοίμασαν και προσέφεραν τόσο οι κυρίες του Φιλοπτώχου καθώς και οι αγαπητοί μας ενορίτες.

Κατόπιν μεταβήκαμε στο Ηρώο, που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της Οβρυάς, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των ηρώων. ΑΜέσως μετά, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Ανδρέα Δαλδάκη (από το μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς), την κ. Αγγελική Γράψα-Λίγγα (πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της κοινότητος Οβρυάς ) και την κ. Αμαλία Λίτρα (γραμματέα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» ).

Στη συνέχεια, είχαμε την χαρά να απολαύσουμε επετειακούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Συνάξεως Νέων της ενορίας με την καθοδήγηση της δις Δήμητρας Κορκόντζηλα.

Αμέσως μετα τον εθνικό ύμνο, μεταβηκαμε στην αίθουσα του ναού μας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα του εορτασμού αυτης της τόσο σημαντικής για την εκκλησία και την πατρίδα μας ημέρας. Οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα και αφηγήσεις υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών μας . Ο κ.  Κωνσταντίνος Νίκας, Φιλόλογος, απηύθυνε επίκαιρη ομιλία.

 

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *