ΛΗΞΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΥΡΗΓΜΑΤΩΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΛΗΞΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΥΡΗΓΜΑΤΩΝ Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ

Την Τετάρτη 17 Μαϊου 2017 και με αφορμή τη λήξη των εσπερινών κηρυγμάτων, η Ενορία μας πραγματοποίησε ευλαβικό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών.

Η επίσκεψή μας στο Μοναστήρι του Γηροκομιού υπήρξε μυσταγωγική αφού τόσο η επιβλητική και συνάμα γαλήνια μορφή της Παναγίας της Γηροκομητίσσης όσο και η σεπτή παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής π. Συμεών Χατζή αλλά και η γεμάτη αγάπη φιλοξενία όλης της αδελφότητας της Ιερά Μονής ,μας χάρισαν μοναδικές πνευματικές στιγμές και εμπειρίες.

Συμμετείχαμε στις Ιερές Ακολουθίες της Θ΄ Ώρας, του Εσπερινού, της Παρακλήσεως προς την Παναγία την Γηροκομίτισσα αλλά και της Αρτοκλασίας που ετελέσθησαν με άψογη εκκλησιαστική τάξη ενώ μας ωμίλησε ο Άγιος Καθηγούμενος για την ιστορία της Μονής από της ιδρύσεώς της έως σήμερα, για τις ιερές μορφές που στελέχωσαν και στελεχώνουν το Μοναστήρι αλλά και για τους ιδιαίτερους πνευματικούς δεσμούς της Μονής με την  Ενορία μας (όλοι χαιρόμαστε που ο π. Συμεών ανελλιπώς, μας λαμπρύνει με την παρουσία του τόσο στον Επιτάφιο της Παναγίας μας, όσο και στις εορτές του Αγ. Ευσταθίου και του Αγ. Αλεξίου), αφού ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο εφημέριός μας,  διηκόνησε ως Ιεροψάλτης το Αναλόγιο της Μονής επί οκτώ συναπτά έτη .  Μας αποκάλυψε δε , ο π. Συμεών, ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο και τιμητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στις 28 Μαϊου 2017 στην Ιερά Μονή, την κουρά υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,  του δόκιμου Μοναχού της μονής Αριστείδου Παναγοπούλου, ο οποίος είναι καρπός της ενορία της Οβρυάς.

Μετά τις ιερές ακολουθίες οι πατέρες της Μονής μας προσέφεραν μοναστηριακό κέρασμα και μας ξενάγησαν στους χώρους της Μονής όπου θαυμάσαμε την ωραία προσπάθεια συντήρησης και περαιτέρω εξωραϊσμού της Μονής με θαυμάσια παραδοσιακά στοιχεία.

Δοξολογούμε τον Πανάγαθο Θεό και την Παναγία μας που μας αξίωσαν να πραγματοποιήσουμε το υπέροχο αυτό προσκύνημα.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

 

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *