Ολοήμερη δραστηριότητα Κατηχητικού μας Σχολείου

Οι δράσεις του Κατηχητικού μας σχολείου δεν έχουν τελειωμό. Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε την ολοήμερη δραστηριότητα του κατηχητικού μας σχολείου. Μία μέρα αφιερωμένη στον Κύριο και στα παιδιά.

Η μέρα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει δίχως Εκκλησιασμό. Τα παιδιά του κατηχητικού μας με τους γονείς τους  βρέθηκαν απο νωρίς στο ναό. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, μεταβήκαν στην αίθουσα του ναού μας, όπου εκεί τους περίμενε ένα όμορφο πρωινό, το οποίο ετοίμασαν με πολλή αγάπη και χαρά οι κατηχήτριές μας. Το πρωινό περιελάμβανε ζεστή σοκολάτα και ντόνατς, το οποίο  απόλαυσαν μέσα σε ένα ευχάριστο,οικογενειακό, γεμάτο αγάπη και χαρά κλίμα.  Κατόπιν, αφού πληροφορήθηκαν απο τον υπεύθυνο του Κατηχητικού μας Σχολείου π. Χαράλαμπο και τις κατηχήτριες για το πρόγραμμα της ημέρας, χωρίστηκαν  αγόρια και κορίτσια.

Ο π. Χαράλαμπος και οι προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας της ενορίας, ανέλαβαν τα αγόρια, όπου όλοι μαζί συμμετείχαν σε  εσωτερικό αγώνα ποδοσφαίρου  στις φιλόξενες αθλητικές εγκαταστάσεις «ΘΗΣΕΑΣ Α.Ο. Μεσσάτιδας Πάτρας» του κ. Πλέγα. Την ίδια στιγμή τα κορίτσια μας υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών μας ανέλαβαν να φτιάξουν γλυκίσματα. Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν τα νοστιμότατα αυτά γλυκίσματα δίχως τη συνοδεία χορού και μουσικής. Έτσι, μικρές και μεγάλες μπήκαν στους ρυθμούς της μουσικής.

Η ώρα περνούσε διασκεδαστικά, φτάνοντας στην ώρα του μεσημεριανού. Το τραπέζι έτοιμο με τη βοήθεια όλων των κοριτσιών. Αφού επέστρεψαν και τα αγόρια, καθήσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι, ανυπομονώντας το μεσημεριανό που ετοίμασαν οι κατηχήτριες. Αμέσως μετά την προσευχή τα πιρούνια πήραν φωτιά, αφού  το μενού περιελάμβανε μπιφτέκια, πατάτες και τυροπιτάκια.  Και όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί δεν αφήσαμε τίποτα… Βεβαίως μετά το φαγητό ποιος δεν θα ήθελε γλυκάκι. Έτσι, τα νοστιμότατα μπισκότα μαρμελάδας και μερέντας έγιναν ανάρπαστα. 

Το πρόγραμμα εκτός από πρωινό, παιχνίδι, και γεύμα περιελάμβανε και προβολή ταινίας. Η Ζωούπολη  μας έκανε να γελάσουμε και να περάσουμε το υπολοιπο της μέρας μας ευχάριστα και διασκεδαστικά τρώγωντας παράλληλα τα ποπ- κορν που ετοίμασαν οι κατηχήτριες μας, κλείνοντας ευχάριστα την όμορφη αυτή ολοήμερη δραστηριότητα και ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την Κυριακή (της Τυρινής) 26 Φεβρουαρίου, όπου θα έχουμε τη δεύτερη προβολή ταινίας.

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *