Πρόγραμμα Μ. Εβδομάδος και Διακαινησίμου

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 + Κυριακή των Βαϊων 24/4,

το απόγευμα: ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ 7.00-9.00 μ.μ.

+ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4. « Μνείαν ποιούμεθα Ιωσήφ του παγκάλου και της υπό του Κυρίου καταραθείσης και ξηρανθείσης συκής».

Το πρωΐ : Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων 7.00 -9.15 π.μ.

Το απόγευμα: Ακολουθία του Νυμφίου 7 – 9 μ.μ.

+ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26/4. «Η παραβολή του Κυρίου περί των δέκα παρθένων».

Το πρωΐ :Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων  7.00-9.15 π.μ.

Το απόγευμα : Ακολουθία του Νυμφίου 7-9.15 μ.μ.

+ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4. «Μνεία της αλειψάσης τον Κύριον μύρω πόρνης γυναικός».

Το πρωΐ : Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων  7.00-9.30π.μ.

Το μεσημέρι: ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ  3.00 μ.μ.

Το απόγευμα: Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ  ΔΕΙΠΝΟΥ 7.00-9.00 μ.μ.m.pempth

+ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 28/4. « Τον ιερόν νιπτήρα εορτάζομεν, την υπερφυά προσευχήν και την προδοσίαν αυτήν».

Το πρωΐ : ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 8 -10.30 π.μ.

Το απόγευμα : Ο ΟΡΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ   6.30 -10.45  μ.μ.

m.paraskeyh+ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4. « Τα άγια και φρικτά πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού΄ έτι δε μνεία της του ευγνώμονος ληστού εν τω σταυρώ ομολογίας».

Το πρωΐ : ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ 8.00-12.00 π.μ.

Το απόγευμα: ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ 6.45 μ.μ.

ΈΞΟΔΟΣ  ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ 9.00 μ.μ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ :image

Ι. ΝΑΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΔΕΞΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΔΕΞΙΑ – Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΞΙΑ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΔΕΞΙΑ-Λ. ΔΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΞΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- Ι. ΝΑΟΣ.

+ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ 30/4.

Το πρωΐ: Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 8.00-10.30 π.μ.

Το βράδυ :Η ΠΑΝΝΥΧΙΣ 11.00 μ.μ.

anastash+ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΘ’ ΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗΦΟΡΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ 1/5.

Η  τελετή της Αναστάσεως την 12ην νυχτερινήν ακριβώς. Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  12.00-2.15 π.μ.

 Παρακαλούμε θερμά τους αγαπητούς μας Ενορίτες αυτή τη λαμπροφόρο βραδιά της Αναστάσεως του Θεανθρώπου να μην σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους στο προαύλειο που θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και τους προτρέπουμε για όσους είναι δυνατόν να προαύλειο του ναού (νοτιο-ανατολικά) ή στους  γύρω δρόμους.

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΣΠΕΡΑΣ :Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  (στο τέλος του Εσπερινοί οι Χριστιανοί ανταλλάσσουν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης) 6.00-7.15 μ.μ.

 

ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

+ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 2/5.  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία 7.00-10.00 π.μ.ag.georgios

Ειδήσεις: 1. Σήμερον συμψάλλεται εκ μεταθέσεως και η ακολουθία του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

 1. Η ακολουθία του αγίου Αθανασίου μετατίθεται τη Τετάρτη της Διακαινησίμου.

Το απόγευμα ο Εσπερινός εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 7.00 μ.μ.

 

rafahl+ ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 3/5. Τιμοθέου και Μαύρας μαρτύρων. Μνήμη των νεοφανών μαρτύρων ‘Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης των εν Λέσβω. Θ. Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Κων/νου και Ελένης 7.00-10.00 π.μ.

Είδησις: Σήμερον συμψάλλεται εκ μεταθέσεως η ακολουθία του αποστόλου και ευαγγελιστού Μάρκου.

 

Το απόγευμα ο Εσπερινός εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού 7.00 μ.μ.

 

+ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 4/5. Θ. Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού 7.00-10.00 π.μ.

Είδησις: Σήμερον συμψάλλεται εκ μεταθέσεως και η ακολουθία του αγίου Αθανασίου ως μη ψαλείσα κατά την ημέρα της μνήμης αυτού.

Το απόγευμα: Εσπερινός – Παράκλησις εις τον Άγιον Ευφραίμ και Αρτοκλασία 7.00-8.30 μ.μ.(στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

+ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 5/5.  Ειρήνης μεγαλομάρτυρος (β΄αι.), Ευφραίμ οσιομάρτυρος του νέου. Θ. Λειτουργία 6.45-9.30 π.μ.

Το απόγευμα: Εσπερινός 7.00 μ.μ

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ . 

zvodoxosphgh + ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 6/5. « Τα εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Ζωοδόχου Πηγής». Ιώβ του δικαίου (1700-1500 π.Χ). Θ. Λειτουργία 6.45-9.30 π.μ.

Το απόγευμα: Εσπερινός 7.00 μ.μ.

 + ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 7/5. Μνήμη του εν ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού (351). Ακακίου μάρτυρος (+303). Θ. Λειτουργία 6.45-9.30 π.μ.

Το απόγευμα: Εσπερινός 7.00 μ.μ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 1. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διατίθενται από τον Ι. Ναό μας οι αναστάσιμες λαμπάδες τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν οι ευλαβείς ενορίτες μας.

ΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ & ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ (δημιουργίες των παιδιών του Κατηχητικού μας σχολείου).

 1. Τη Μεγάλη Τετάρτη το πρωί έχει προγραμματισθεί η Θ. Κοινωνία για τους ασθενείς. Γι τούτο παρακαλούμε θερμά τους αγαπητούς ενορίτες να ενημερώσουν εγκαίρως στο τηλέφωνο του Ι. Ναού 2610 -522-104 , το αργότερο έως τη Μ. Τρίτη.
 2. «ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ» . Όσοι εκ των αγαπητών Ενοριτών επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αυγά κατά τη διάρκεια της ΄Βουβής Εδομάδας¨ 18 έως 24 Απριλίου ώστε κατά την παράδοση να βαφτούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και να διανεμηθούν ευλογημένα μαζί με το πασχαλινό κουλούρι στους πιστούς , το βράδυ της Αναστάσεως.
 3. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΩΝ.

Είναι ευλογημένη παράδοση οι πιστοί να προσφέρουν άνθη και στεφάνια προκειμένου να στολισθεί ο Επιτάφιος , ο Σταυρός και όλος γενικά ο Ναός της άγιες ημέρες του Πάσχα. Θερμά παρακαλούμε τους αγαπητούς ενορίτες μας να το πράξουν και φέτος προσφέροντας ο καθ’ένας ό,τι μπορεί με ταπείνωση και επισημαίνουμε ότι τα στεφάνια που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι από άνθη και όχι κάποια «ακάνθινα» που κυκλοφορούν.

 1. Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
  1. Να ακολουθούμε τον Επιτάφιο ( πίσω από τους Ιερείς) και όχι να προπορευόμαστε βάζοντας πίσω μας τον Βασιλέα της δόξης.
  2. Να μην συζητούμε αλλά να προσευχόμαστε και να ψάλλουμε ει δυνατόν τα εγκώμια του Επιταφίου.
  3. Τα σπίτια και τα καταστήματα από τα οποία θα διέλθει ο Επιτάφιος να είναι φωταγωγημένα , να έχει αναρτηθεί η Ελληνική  Σημαία, να καίγονται κεριά και θυμίαμα.

Να μην ενθαρρύνουμε τόσο κατά τη Μ. Παρασκευή όσο και κατά την Ανάσταση συμπεριφορές κάποιων που με κροτίδες και άλλα ανίερα και επικίνδυνα μέσα βεβηλώνουν αυτές τις άγιες ημέρες και εάν μεν το κάνουν από άγνοια ας καταλάβουν ότι οι εχθροί του Χριστού δε θέλουν να ακούγονται οι ιερές ψαλμωδίες και το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

 1. ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΩΡΑΣ 12.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.
 1. «ΟΙ ΙΕΡΟΠΑΙΔΕΣ» & « ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ» καλοῦνται καθ’ ὅλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος να προσφέρουν τη διακονία τους στο Ιερό.
 2. Ειδικότερα «ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ» νὰ συμμετάσχουν:
 • Μ. Παρασκευή πρωϊ , μετά την αποκαθήλωση (Στολισμός Επιταφίου).
 • Μ. Παρασκευή βράδυ – ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

ἐνδεδυμένες με μπλέ ή μαύρη φούστα και λευκό πουκάμισο. Καλόν είναι νὰ ἕχουν μαζί τους ἕνα καλαθάκι με ἄνθη ἤ μπουκαλάκι μὲ κολώνια γιὰ νὰ ραίνουν τὴν εικόνα.

Έάν δὲν ἔχουν, θὰ τοὺς δοθεί.

 • Μ. Σάββατο πρωϊ 15 π.μ.(πρώτη  ανάσταση)
 • ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ . ( Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός 10.45 μ.μ. και στην Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία).

ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΣΗ Ι. ΝΑΟΥ»

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς πιστούς ότι ξεκίνησε η Αγιογράφηση του Ι. Ναού. Σας ευγνωμονούμε για τη μέχρι τώρα στήριξή σας (ηθική και οικονομική) και εκ των προτέρων ευχαριστούμε για οποιαδήποτε μελλοντική σας προσφορά είτε δίδοντας χρήματα στο παγκάρι ή στο δίσκο του Ι. Ναού είτε ακόμα κάνοντας κάποια οικονομική προσφορά (με απόδειξη από τον Ι. Ναό) είτε καταθέτοντας χρήματα στον ενοριακό λογαριασμό Δωρεών στην Τράπεζα ALPHA BANK Αρ. Λογαριασμού 530-0021101-286524.

Μέσα Ενημέρωσης του Ναού μας

Μπορείτε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στην Ενορία μας είτε μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδας:   www.inovrias.gr

είτε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook

« Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς»

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *