ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ

 Η Κυριακή της Τυρινής αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία του καθ’ ενός μας προς την σωτηρία. Μέσα από την υπενθύμιση της εξορίας των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, λόγω της μη υπακοής τους στην εντολή Του Θεού και καθώς διανύσαμε την εβδομάδα της Τυρινής που προσομοιάζει με ό,τι έζησαν οι πρωτόπλαστοι ( ελεύθεροι εκείνοι να απολαμβάνουν τα πάντα στον Παράδεισο πλην ενός πράγματος-ελεύθεροι και εμείς αυτή την εβδομάδα να γευόμαστε όλες τις τροφές πλην του κρέατος) η Εκκλησία μας καλεί, να αναλάβουμε τον αγώνα της Νηστείας. Να αναλάβουμε όμως τον αγώνα της αληθινής νηστείας που σημαίνει αποχή όχι μόνο από τις τροφές αλλά και τα πάθη.

Οι Άγιοι Πατέρες με μια φωνή μας λένε : « Αν η νηστεία ήταν απαραίτητη μέσα στον Παράδεισο είναι πολύ περισσότερο απαραίτητη σήμερα- Επειδή δεν νηστέψαμε (οι πρωτόπλαστοι) βγήκαμε από τον Παράδεισο, να νηστέψουμε για να επανέλθουμε».

Ταυτόχρονα το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής μέσα από την υπέροχη και κατανυκτικότατη ακολουθία του Εσπερινού της Συγνώμης θα μπορέσουμε να τελειοποιήσουμε την ετοιμασία μας για το ξεκίνημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής . Είναι πορεία προς το Γολγοθά η Σαρακοστή , απαιτεί να σηκώσουμε βαρύ Σταυρό. Όμως εφ’ όσον στον Εσπερινό της Συγνώμης γνήσια και Ορθόδοξα λάβουμε και παρέχουμε τη συγνώμη τότε ανάλαφροι και απαλλαγμένοι από κάθε βάρος θα ανεβαίνουμε ολοένα , με τη χάρη του Θεού, τη νηστεία , την Εξομολόγηση , το Άγιο Ευχέλαιο, τη Θεία Κοινωνία στον φρικτό Γολγοθά , θα συσταυρωθούμε με τον Ιησού Χριστό αλλά και θα συναναστηθούμε κατά την «εορτή των εορτών, την πανήγυριν των πανηγύρεων» ,την λαμπροφόρο ημέρα της ενδόξου Αναστάσεως Του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Αμήν.

                             ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

κυρα-Σαρακοστη

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *