Η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, είναι για τον πιστό η ποθητή «ημέρα Κυρίου» όταν θα ανατείλει πλέον η ανέσπερος ημέρα, ο όγδοη ημέρα . Και με τον πλέον σαφή λόγο του Κυρίου αποκαλύπτεται σε όλους μας ότι αυτή ¨η ημέρα Κυρίου¨θα είναι για κάποιους ανθρώπους σωτήρια και για κάποιους άλλους αρχή ωδίνων.
Ακόμη όμως για όλους μας υπάρχει ο χρόνος, ο τρόπος και ο τόπος που θα μας χαρίσει την σωτηρία κατά την Δευτέρα Παρουσία.
Ο Χρόνος= όσο ο Θεός μας χαρίζει τη ζωή,
Ο Τρόπος=κάθε στιγμή ,κάθε ημέρα να ανταποκρινόμαστε θετικά στην πείνα ,την δίψα, τον πόνο, την μοναξιά, την φτώχια, την κάθε είδους ανάγκη των συνανθρώπων μας.
Ο Τόπος= η Εκκλησία όπου δια της μετανοίας και της μυστηριακής ζωής σωζόμαστε.
Ας αγωνιστούμε λοιπόν ώστε μαζί με τους κεκοιμημένους μας (την εν ουρανοίς δηλαδή θριαμβεύουσα Εκκλησία) εμείς, η επι της γης στρατευομένη Εκκλησία να ακούσουμε την χαρμόσυνη Δεσποτική παραγγελία « Δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός Μου , κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν Βασιλείαν».
ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ