Ιερά Πανήγυρις Αγ. Ευσταθίου Μεγαλομάρτυρος & της Συνοδείας αυτού.

+ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ (Β΄ Αγ. Τράπεζα Ι. Ναού).

Σάββατο 19/9. Τροφίμου, Σαββάτου και Δορυμέδοντος μαρτύρων (+276). Θ. Λειτουργία και έξοδος της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ευσταθίου στον Πρόναο για διευκόλυνση του προσκυνήματος των πιστών, 7.00-9.30 π.μ.

Το απόγευμα  ώρα 6.30 μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος π. Χριστόδουλος Ζώης.

 Την Σάββατο το βράδυ 19/9, θα τελεσθεί  ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ από ώρας 10.00μ.μ. έως 1 μετά μεσονύκτιον. Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος.

 + ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.00-10.15 π.μ. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

 Το απόγευμα, ώρα 6.00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Ευστάθιο. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης , Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Ειρήνης Ριγανοκάμπου και Αρχιερατικός Επίτροπος Μόβρης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος. Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις της Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου δια των οδών: Ι. Ναός – Παναγίτσας δεξιά – Γερμανού δεξιά – Δημοκρατίας αριστερά-Παναχαϊκού δεξιά – 28ης Οκτωβρίου αριστερά -Πολυτεχνείου αριστερά-Παναγίτσας δεξιά – Ι. Ναός.

 

Σημείωσις: Αμέσως μετά το τέλος της Λιτανείας θα επακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΜΕΣΣΑΤΙΔΟΣ «ΦΙΛΕΡΗΣ» με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κο Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η κλήρωσις της Λαχειοφόρου που διενεργείται με σκοπό την ενίσχυση της Αγιογράφησης του Ιερού Ναού και του Φιλανθρωπικού Έργου.

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *