ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/8. Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου.

Το βράδυ της Πέμπτης (13/8) και από ώρας 8.00 μ.μ έως 1.00 μετά μεσονύκτιον θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών Χατζής. Η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την Μεγάλη Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του ι. ναού) και θα επακολουθήσει Θ. Λειτουργία.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ 14/8. Θ. Λειτουργία και ΄Εξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτησις αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. 7.00-9.30 π.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/8. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ .Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός7.00-9.00 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/8. + Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.

Α΄ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ –ΜΙΚΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ . Το βράδυ της Παρασκευής (14/8) θα τελεσθεί Μικρά Αγρυπνία από ώρας 10.00 μ.μ. έως 1 μετά το μεσονύκτιον. Θα ιερουργήσει ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Β΄ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.30-10.15 π.μ. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Πάντων Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6.30 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ  ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ : Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Δεξιά-ΓΕΡΜΑΝΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριστερά-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Αριστερά-ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Δεξιά-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Δεξιά-Ι. ΝΑΟΣ.Θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του Ι.Ναού Οσίου Ιωακείμ (Νοτενών) ΄Έξω Αγυιάς π. Ιωάννης Νικόπουλος.

 

                                    ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *