6ημερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κων/πολή, 24 έως 29 Αυγούστου 2015

Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών

διοργανώνει

6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
Κωνσταντινούπολη

Βόσπορος – Πριγκηπόνησα
24 έως 29 Αυγούστου 2015

 

1η ημέρα: Δευτέρα, 24/08

Agia_Sophia)Συγκέντρωση στην πλατεία όπισθεν του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών , όπου θα επιβιβαστούμε  στο λεωφορείο μας, και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη . Κατευθυνόμαστε βόρεια , ακολουθώντας  την Εγνατία Οδό, και φθάνουμε στην Αλεξανδούπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρίτη, 25/08

Mpaloukli-2Αφού πάρουμε το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και  κατευθυνόμαστε προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.  Ολοκληρώνουμε  τις τυπικές διαδικασίες και συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Μετά την άφιξή μας στη Κωνσταντινούπολη  ξεκινάμε τη ξενάγησή μας από το  Μπαλουκλί, όπου υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι Τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια. Στην συνέχεια επισκεπτόμαστε  τη Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, εκεί όπου για πρώτη φορά εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος. Θα επισκεφθούμε επίσης, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, και κατόπιν  θα μεταβούμε στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της, από τα ωραιότερα του κόσμου. Θα προσκυνήσουμε στο κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τετάρτη, 26/08

Bosphorus-Bridge-Istanbul-Γέφυρα-Βόσπορου1Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στα μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα επισκεπτούμε τον  Βυζαντινό Ιππόδρομο, τα Βυζαντινά Τείχη, όπου βρίσκεται ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου, και τη Στήλη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Επόμενος σταθμός, το Μπλε Τζαμί, το Υδραγωγείο και η Βυζαντινή υπόγεια Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Η σημερινή  ξενάγησή μας στη Βασιλεύουσα, καταλήγει στο θαύμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που δεν είναι άλλη από την Αγιά Σοφιά.  Η Αγιά Σοφιά αποτελεί μνημείο με ξεχωριστή θέση στη καρδιά του Έλληνα ταξιδιώτη, στέκει για περισσότερα από χίλια χρόνια έχοντας διαδοχικά λειτουργήσει ως χριστιανική εκκλησία και μουσουλμανικό τέμενος, ενώ στις μέρες μας λειτουργεί ως μουσείο.

Επόμενος σταθμός το Τοπ Καπί. Χώρος κατοικίας των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επί αιώνες, πρόκειται για ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα κήπων και κτηρίων που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο έχοντας ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

4η ημέρα: Πέμπτη, 27/08

istanbul-2Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε με καραβάκι για τα Πριγκηπόνησα. Θα περάσουμε τη νήσο Πρώτη και θα κάνουμε μία στάση στη Χάλκη. Με άμαξες θα ανέβουμε στο λόφο για να επισκεφθούμε την ιστορική Θεολογική Σχολή και να προσκυνήσουμε στη μονή της Αγίας Τριάδας. Επόμενος σταθμός, το μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπόνησα, την Πρίγκηπο. Εκεί όσοι επιθυμούν θα επιβιβαστούν στα παραδοσιακά παΐτόνια για να κάνουν το γύρο του νησιού και να απολαύσουν από κοντά τις παλιές ελληνικές βίλες και τις αρχοντικές επαύλεις. Προαιρετικά, θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, που δεσπόζει στην κορυφή του νότιου λόφου. Επιστροφή στην Πόλη και επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Ευφημίας στην Χαλκηδόνα. Ακολουθεί προαιρετική  μίνι κρουαζιέρα στον Βόσπορο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. To βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με φολκλορικό πρόγραμμα.

 5η ημέρα: Παρασκευή, 28/08

main_imageΜετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε τις εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας στο γραφικό πεζόδρομο του Πέραν, την κλειστή αγορά “Καπαλί Τσαρσί” με τα 4.000 καταστήματα της καθώς και την Αιγυπτιακή αγορά ή αλλιώς “Αγορά Μπαχαρικών”.  Αναχώρηση για το ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα. Αφού περάσουμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα σταματήσουμε στην Κομοτηνή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

6η   ημέρα: Σάββατο, 29/08

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα συνεχίσουμε  το ταξίδι της επιστροφής στην Πάτρα. Άφιξη  αργά το στην πλατεία όπισθεν του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών από όπου αναχωρήσαμε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της εκδρομής π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο.

Τηλ. 2610-522104 & 6947-701245

Please follow and like us:
error

2 thoughts on “6ημερη Προσκυνηματική Εκδρομή στην Κων/πολή, 24 έως 29 Αυγούστου 2015

    1. Καλημέρα! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα του Ιερού Ναού. Τηλ. 2610-522104

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *