Ιερά Πανήγυρις Δεκαπενταυγούστου

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14/8

Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου.

Το βράδυ της Τετάρτης (13/8) και από ώρας 8.00 μ.μ έως 1.00 μετά μεσονύκτιον θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την Μικρά Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του ι. ναού) και θα επακολουθήσει Θ.Λειτουργία.Θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου π. Συμεών Χατζής

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ 14/8. Θ. Λειτουργία και ΄Εξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτησης αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. 7.00-9.30 π.μ.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/8. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.00-9.00 μ.μ.

Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος , Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσσάτιδος .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/8

…Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ     ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.

Α΄ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 4.00-7.00 π.μ.

Β΄ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.15-10.15 π.μ. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Πάντων Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

(Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλειο της Εκκλησίας)

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6.30 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ : Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Δεξιά- ΓΕΡΜΑΝΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριστερά- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Δεξιά-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Δεξιά-ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ Δεξιά-Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Δεξιά-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ Αριστερά-Ι. ΝΑΟΣ.

Θα προΐσταται και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

 

 Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

panigiris_dekapentaugoustou

 

 

 

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *