ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΙΑΣ

ΙΕΡΟΠΑΙΔΕΣ – ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

«Έραναν τον τάφον, αι μυροφόροι μύρα, λίαν πρωί ελθούσαι.»

Ράντισαν τον Πανάγιο Τάφο οι μυροφόρες γυναίκες με αρώματα, αφού έτρεξαν εκεί πρωί – πρωί.

Αγαπητοί Γονείς και Παιδιά,

Καθώς πλησιάζουμε τα Άγια Πάθη και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, θα ήθελα με αφορμή αυτή μας την επικοινωνία να ζητήσω από εσάς ως Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας μας την ενεργό συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες, τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών.

Γι’ αυτό παρακαλώ αφ’ ενός μεν τα αγόρια να έρχονται στο Ιερό ώστε να διακονούν ως ιερόπαιδες κατά τις Ιερές Ακολουθίες έχοντας όμως πάντοτε στο νου τους ότι το Ιερό είναι τόπος Άγιος, όπου θα πρέπει με σεβασμό, φόβο Θεού, σεμνότητα, προθυμία και αθόρυβα να παραμένουμε για όση ώρα διαρκεί η διακονία μας σ’ αυτό αποφεύγοντας συζητήσεις, πειράγματα και αταξίες.

Αφ’ ετέρου δε, θα ήθελα ώστε εφέτος τα κορίτσια της Ενορίας μας να πάρουν την τιμητική θέση και τον ωραίο τίτλο των «Μυροφόρων» που σημαίνει ότι αφού φροντίσουν να ενδυθούν με κατάλληλη ενδυμασία (μπλε ή μαύρη φούστα, λευκό πουκάμισο και ένα καλαθάκι για άνθη) θα ήταν χαρά μας αλλά και ευλογία για όλους να βρίσκονται στον Ιερό Ναό κατά τις εξής ακολουθίες:

  1. Μ. Παρασκευή στην Αποκαθήλωση  ώστε αμέσως μετά την ακολουθία αυτή να βοηθήσουν στο στολισμό του Επιταφίου (άνευ της ειδικής ενδυμασίας)
  2. Μ. Παρασκευή το απόγευμα στον Επιτάφιο ώστε κατά τη διαδρομή του επιταφίου να παραταχθούν δεξιά και αριστερά με την κατάλληλη ενδυμασία τους.
    Θα πρέπει να προσέλθουν 6.30μ.μ έως 7.30 μ.μ στην αίθουσα του Ιερού Ναού.
  3. Μ. Σάββατο το πρωί ώστε την ώρα θα ψαλλεί το «Ανάστα ο Θεός…» να ρίξουν λουλούδια από τον Γυναικονίτη στον Ι.Ναό.
    θα πρέπει να βρίσκονται στο Ναό το αργότερο 8.15 το πρωί.

Εύχομαι και προσεύχομαι ώστε ο Κύριος μας να χαρίζει σ’ όλους σας υγεία, χαρά, πνευματική προκοπή και να συνεορτάσουμε το Άγιο Πάσχα λουσμένοι στο φως της Αναστάσεως.

 

Καλό Πάσχα

Πρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Υ. Γ. : Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Οικίας: 2610-340717,Κινητό: 6947-701245,
Εκκλησίας : 2610-522104

 

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *