Δελτίον Τύπου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

+ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/8. Εύπλου διακόνου (+304), Νήφωνος Κωνσταντινουπόλεως (+1502). Ανάμνησις θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος εν Κερκύρα (1716). ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ –ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ & ΒΡΑΒΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ .

 

Έναρξις Όρθρου: 6.30 π.μ.

Άφιξις Σεβασμιωτάτου-Καταβασίαι: 7.15 π.μ.

Πέρας Θ. Λειτουργίας 10.00 π.μ.

 Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς ενώ το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Κατηχητικού μας Σχολείου υπό τη διεύθυνση της Δεσποινίδος Φωτεινής Φαρμάκη θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς .

 Το βράδυ της Τρίτης (13/8) και από ώρας 8.00 μ.μ .έως 1.00 μετά μεσονύκτιον θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Η Ιερά Αγρυπνία περιλαμβάνει τον Προεόρτιο Εσπερινό, την Μικρά Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του Ι. Ναού) και θα επακολουθήσει Θ. Λειτουργία. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας (Η.Π.Α) κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΣ.

 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ 14/8. Θ. Λειτουργία και Έξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτησις αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος των ευλαβών Χριστιανών. 7.00-9.15 π.μ.

 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 14/8. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.00-9.00 μ.μ. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος

 ΠΕΜΠΤΗ 15/8. + Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ.

Α΄ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 4.00-7.00 π.μ. Θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Β΄ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ Θ. ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ 7.15-10.15 π.μ.

(Μετά το τέλος της Β΄ Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλειο της Εκκλησίας)

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 6.30 μ.μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΙΕΡΑ  ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΟΜΠΛΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ : Ι. ΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΔΕΞΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΗΛΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑ- ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΞΙΑ-ΗΛΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΔΕΞΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ ΔΕΞΙΑ-Ι.ΝΑΟΣ.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *