Φιλόπτωχο Ταμείο

 

Την ευθύνη για την υλική στήριξη και ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αδελφών έχει το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο το οποίο βοηθά ανέργους, οικογένειες τοξικομανών, φυλακισμένους με τις οικογένειες τους, ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, άλλους ασθενείς, απόρους πολυτέκνους, καρκινοπαθείς, γέροντες και φοιτητές. Μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου Της Ενορίας μας  είναι: ο πρόεδρος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος,  η κ. Βασιλική Σταματοπούλου,  η κ. Κωνσταντίνα Σταμοπούλου, η κ. Βασιλική Σκαρτσάνη, η κ. Κατίνα Θεοδωροπούλου , η κ. Μαρία Μάρκου και η κ. Κωνσταντίνα Λεχουρίτη.

Στην Ενορία μας από τον Αύγουστο του 2010 λειτουργεί ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Μπορούμε όλοι να ενισχύουμε την Τράπεζα Τροφίμων με τους εξής τρόπους: α) Κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή στον Πρόναο της Εκκλησίας υπάρχει «το καλάθι της Αγάπης» όπου μπορούμε να προσφέρουμε το προϊόν της αγάπης μας. Έχουμε τονίσει στην αγάπη σας ότι στόχος είναι οι πολλοί να φέρνουν από ένα αντικείμενο π.χ. ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια ή ζάχαρη κ.λ.π., και όχι οι λίγοι να φέρνουν σακούλες με τρόφιμα, αφού κατανοούμε απόλυτα τη δύσκολη συγκυρία της εποχής. β) Εντός του Ι. Ναού υπάρχει το Κυτίον του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας όπου μπορούμε να προσφέρουμε από το περίσσευμα της καρδιάς μας.

Μέριμνά μας και επιδίωξίς μας είναι η ενορία μας να αποτελεί «Ιατρείο ψυχών και σωμάτων» και τόπο ανακούφισης του λαού του Θεού.

[nggallery id=14]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

SuperWebTricks Loading...