“ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΟΥ-ΘΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕΣΤΙΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΝΤΙΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Συγκινητικές και ιστορικές στιγμές αξιωθήκαμε να ζήσουμε στη σημερινή Θεία Λειτουργία αφού κατά πρώτον “καθιερώθηκε” το νέο προσκυνητάρι -θρόνος της εφεστίου εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας μας . Αποτελεί ένα εκπληκτικό έργο ξυλογλυπτικής τέχνης του διακεκριμένου ξυλογλύπτου κ. Χάρη Πίνα και αποτελεί προσφορά της ευλογημένης οικογενείας Δημητρίου -Isobel και Victor Τζιλιλή που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά που έχουν βαθιά πίστη και αγάπη προς την Υπεραγία Θεοτόκο και την πατρογονική τους Ενορία.
Κατά δεύτερον το εκκλησιαστικό συμβούλιο προέβη στην εκτύπωση ακριβούς αντιγράφου της εφεστίου εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας μας ώστε κάθε σπίτι των ενοριτών μας και όχι μόνο να μπορεί να έχει την ευλογία να προμηθευτεί την ιερά εικόνα της Παναγίας μας αφού μπροστά σ’αυτή την εικόνα όλοι μας και οι πρόγονοι μας ( η εικόνα είναι έργο του 1925) και εμείς εναποθέτουμε προσευχητικά τα αιτήματα, τις αγωνίες, τις δυσκολίες, τις έγνοιες, τους φόβους, τις επιθυμίες, τις ευχές, τις ευχαριστίες τα δάκρυα μας.
Προσεφέρθη λοιπόν ως ευλογία, τιμής ένεκεν το αντίγραφο της εφεστίου εικόνος στην οικογένεια των Δωρητών και εφεξής διατίθεται η ιερά εικόνα της Παναγίας μας καθημερινά από την Δωροέκθεση του Ναού μας.
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ.
Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *