Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμή εορτάτηκε η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και φέτος στην ενορία μας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και της Δοξολογίας, προσφέρθηκε εκκλησιαστικό κέρασμα στο προαύλειο χώρο του ναού μας, το οποίο ετοίμασαν και προσέφεραν οι αγαπητοί μας ενορίτες και οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας μας.

Κατόπιν μεταβήκαμε στο Ηρώο, που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της Οβρυάς, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των ηρώων. ΑΜέσως μετά, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Βασίλειον Φαρμάκη (από το μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς), την καν Αγγελική Γράψα-Λίγγα (πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της κοινότητος Οβρυάς ) και την Καν Αμαλίαν Λίτραν (εκπρόσωπο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» ). ΑΚολούθησε ένα μικρό δρώμενο και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές του τμήματος Νηπίου – προνηπίου της Ενορία μας. Είχαμε την χαρά να απολαυσουμε και τους μεγάλους μαθητές του κατηχητικού μας οι οποίοι με την καθοδήγηση της δις Δήμητρας Κορκόντζηλα (Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων χορευτικού της Ενορίας μας), μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Αμέσως μετα τον εθνικό ύμνο, μεταβηκαμε στην αίθουσα του ναού μας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα του εορτασμού αυτης της τόσο σημαντικής για την εκκλησία και την πατρίδα μας ημέρας. Οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα και αφηγήσεις υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών μας . Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος πρώην Διευθυντής Π.Ε. Αχαΐας, πρώην πρόεδρος Ασύλου Ανιάτων Πατρών και εκπαιδευτικός, απηύθυνε επίκαιρη ομιλία.

Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *