Χορευτικά Τμήματα

λάβαρο χορευτικων

Εκτός από το Κατηχητικό Σχολείο, στην ενορία μας λειτουργούν δύο τμήματα χορευτικών. Το Χορευτικό τμήμα του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας μας, μέλη του οποίου είναι τα παιδιά των κατηχητικών τμημάτων και το Χορευτικό Τμήμα της Συνάξεως Νέων.

Απαραίτητη συμμετοχή  σε αυτά τα δύο χορευτικά τμήματα είναι η συμμετοχή είτε στα κατηχητικά τμήματα της ενορίας μας (για τα παιδιά και εφήβους) είτε στο χορευτικό τμήμα της Συνάξεως Νέων (για τους νέους/νέες).

Καλούμε λοιπόν τους νέους και τις νέες μέλη της Συνάξεως Νέων που δεν είναι μέλη του Χορευτικού Τμήματος αλλά και άτομα που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Συνάξεως Νέων, να μας ακολουθήσουν στο όμορφο χορευτικό ταξίδι της Ενορίας μας υπό την Σκέπη του Θεού.

Χοροδιδάσκαλος και των δύο αυτών τμημάτων είναι η  δις  Δήμητρας Κορκόντζηλα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο

τηλ. Ι.Ν. 2610522104

κιν. 6947701245

 

Βιογραφικό Χορευτικού Τμήματος Σύναξης Νέων

Η Σύναξη Νέων αποτελεί μια πνευματική κίνηση της ενορίας μας, που ξεκίνησε το 2012 και  έχει σαν στόχο την μελέτη του λόγου του Θεού και τον από κοινού προβληματισμό των νέων ανθρώπων σύμφωνα με την ορθόδοξη διδασκαλία. Όλα αυτά τα χρόνια μαθαίνουμε και συμμετέχουμε ενεργά  σε θέματα που αφορούν τη χριστιανική αγωγή και σε κάθε δραστηριότητα της ενορίας μας.

…. Και να που αποφασίσαμε να κάνουμε και αυτό. Με μεγάλη χαρά   δημιουργήσαμε χορευτικό τμήμα σαν Σύναξη Νέων. Η απόφαση πάρθηκε λίγο πριν από τις ημέρες του Πάσχα (2016). Έτσι, ξεκινήσαμε τις πρώτες πρόβες ώστε να χορέψουμε στην πολύ σημαντική για την ενορία μας 2η Βραδιά Παραδοσιακών Χορών για την ενίσχυση της Αγιογράφησης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς.  Στην πρώτη μας συμμετοχή ως χορευτική ομάδα, παρουσιάσαμε χορούς από τη Νάξο (συρτό και Καλαματιανό Νάξου) και την Ικαρία (Καριώτικο).

Η εκδήλωση «Ταξιδευτές του Αιγαίου» με πρωτεργάτη τον κ. Φραγκίσκο Βόμβηρα και τη χορευτική του ομάδα Ακρίτες του Αιγαίου,  αποτέλεσε την πρώτη μας συμμετοχή έξω από το χώρο της ενορίας μας.

Συνεχίσαμε με την συνεργασία με τον Χορευτικό – Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας – ΦΙΛΕΡΗΣ, όπου μέλη της ομάδας  μας χόρεψαν με την ταυτότητα του ΦΙΛΕΡΗ στο Ανοικτό Θέατρο της Κρήνης σε μια όμορφη εκδήλωση παραδοσιακών χορών με χορευτικά από την Κρήνη, τη Χαλανδρίτσα και την ευρύτερη περιοχή.

13427861_10209439947579849_8563290439371028856_n

Βιογραφικό Χορευτικού Κατηχητικού Σχολείου

Το Χορευτικό Τμήμα του Κατηχητικού της Ενορίας μας συστάθηκε το 2010 με σκοπό πέρα από το Λόγο του Θεού που διδάσκονται τα παιδιά μας, να ενσταλάζεται μέσα στις ψυχές και η παράδοση του τόπου μας, να διανθίζεται το Κατηχητικό έργο με ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες αλλά και να πλαισιώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θρησκευτικών και Εθνικών Εορτών που γίνονται στην Ενορία μας. …

panigiri Koim_THeotokoy-2016_net-033 panigiri Koim_THeotokoy-2016_net-031

 

 

Σας περιμένουμε…

Facebook

SuperWebTricks Loading...