Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος – Εγκώμια Θεοτόκου – Δείτε φώτο!!!

SONY DSC
Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ  τελέσθηκε στον Ιερό μας Ναό, Ιερά Αγρυπνία όπου εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και έγινε περιφορά του Αγίου Σώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου πέριξ του Ι. Ναού…… Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ατλάντας δημιούργησε σε όλους μας συναισθήματα χαράς και τιμής αφού πρόκειται για Ιεράρχη μεγάλης πνευματικής εμβέλειας με πλουσιότατο ποιμαντικό και πνευματικό έργο , πραγματικό Φάρο  της Ορθοδοξίας στον ευαίσθητο ποιμαντικά και πνευματικά χώρο των Η. Π. Α. Η Ιερά Μητρόπολις Ατλάντα είναι μία Μητρόπολις με υποδειγματική λειτουργία και πολυσχιδές  έργο που καλύπτει κάθε τομέα της ομογένειας αλλά και εκείνων που ασπάζονται την Ορθοδοξία και προσχωρούν στις τάξεις της.
Ο Μητροπολίτης Αλέξιος που ως γνωστόν είναι Αχαιός , χοροστάτησε , κήρυξε και ιερούργησε κατά την Ιερά Αγρυπνία και με τα θερμά , πατριωτικά και πνευματικά λόγια του ανύψωσε τους πιστούς που κατέκλυσαν τον ναό.
Η Ιερά Αγρυπνία χάρις στη έντονη παρουσία ιδιαίτερα  των νέων ανθρώπων που εκκλησιάσθηκαν , των νέων της Ενορίας μας -των κοριτσιών που ως μυροφόρες μαζί με τις Κατηχήτριές τους, την πρεσβυτέρα Αθανασία Παπαδοπούλου  και την κα Βασιλική Σταματοπούλου προετοίμασαν κεράκια με δενδρολίβανα τα οποία μοίρασαν στους πιστούς για την περιφορά του Επιταφίου και πλαισίωσαν τον Επιτάφιο αλλά και τα αγόρια  ως Ιερόπαιδες που διακόνησαν  στο Άγιο Βήμα –  και βεβαίως χάρις στην παρουσία ευλογημένων λειτουργών του Θεού που προσήλθαν στην Ιερά Αγρυπνία , των αδελφών της Ι. Μ. Γηροκομείου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπαρούση και του Διακόνου π. Ιωακείμ Σταματοπούλου  αλλά και των Ιερέων π. Γρηγορίου Κόρδα εφημερίου Αγίας Βαρβάρας Ακταίου,π. Κωνσταντίνου Καυκά εφημερίου Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερυμάνθειας, του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Δαραμούσκα και του Εφημερίου του Ι. Ναού π. Χαραλάμπους Παπαδοπούλου
άφησε σε όλους τους πιστούς έντονη αίσθηση πνευματικής ευφροσύνης.
Στο τέλος της Ιερά Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ.κ. Αλέξιος τέλεσε Επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού πρωθιερέως π. Νικολάου Παπαδοπούλου , πνευματικού του αδελφού και κατά σάρκα πατρός του εφημερίου του ναού μας.
Δείτε φώτο!!!
[nggallery id=12]
Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *