Ο Ναος μας

Σήμερα η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυιάς είναι μια μεγάλη και δυναμικά αναπτυσσόμενη εκκλησιαστική κοινότητα της Ιεράς Μητρόπολις Πατρών.

Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυιάς αριθμεί περίπου 8.000 – 10.000 ενορίτες, που τις Κυριακές και τις εορτές κατακλύζουν τον Ιερό Ναό που ας σημειωθεί είναι ένας μεγάλος Ναός, ρυθμού Βασιλικής με χωρητικότητα περίπου 600 ατόμων.

Ο Ναός διαθέτει μεγάλο προαύλιο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η επίστρωση με καλαίσθητα υλικά χάρη σε γενεά προσφορά της ευλαβούς οικογενείας των αδελφών Αράπη , εξασφαλίζοντας έτσι την άνετη πρόσβαση στους εκκλησιαζόμενους και τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους εντός του.

Ο Ιερός Ναός λειτουργεί καθημερινά από τις 6.45 π.μ. έως τις 12.00 π.μ. το μεσημέρι και από τις 4.30 μ.μ. έως τη δύση του ηλίου.

Κάθε πρωί τελείται η ακολουθία του Όρθρου (τις ημέρες που δεν προβλέπεται Θ. Λειτουργία) από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.00 π.μ. το πρωί και κάθε απόγευμα η ακολουθία του Εσπερινού σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολις Πατρών.

Η Θεία Λειτουργία που είναι άλλωστε και το κέντρο της λατρείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας τελείται συχνότατα αφού εκτός των Κυριακών και των εορτών τελείται Θ. Λειτουργία και όλα τα Σάββατα του έτους προκειμένου έτσι να δίδεται α) η δυνατότητα στους πιστούς να τιμούν και να προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων β) να κοινωνούν οι χρονίως πάσχοντες και μη δυνάμενοι να προσέλθουν στο Ναό αδελφοί (αφού έχουν εγκαίρως ειδοποιήσει τους Ιερείς δίδοντας τα στοιχεία τους).

Επίσης η Θ. Λειτουργία τελείται κάθε πρώτη του μηνός μαζί με την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού ενώ μία φορά το μήνα τελείται Ιερά Αγρυπνία από 8.30 μ.μ. έως 1.00 μ.μ.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα τελείται ο Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως και στο τέλος γίνεται κήρυγμα όπου δίδεται η δυνατότητα στους πιστούς να υποβάλουν ερωτήσεις ή να επακολουθήσει συζήτηση πάνω σε πνευματικά θέματα.

Κάθε μήνα εκδίδεται και διανέμεται στους πιστούς το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών σε δίφυλλη έκδοση που περιλαμβάνει στην τελευταία σελίδα κάποιες χρήσιμες επισημάνσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook

SuperWebTricks Loading...